Menu

Parteneriate / Activitati educative

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI, ZIUA TUTUROR ROMÂNILOR!

Ziua Națională a României, aniversată ȋn fiecare an la 1 Decembrie, a fost anul acesta un prilej de mare sărbătoare. S-au împlinit 100 de ani de la unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, fapt ce a consfințit crearea României Mari.

Centenarul a fost, astfel, un prilej de profundă recunoștință adusă celor care au luptat pentru emanciparea și unitatea națională a tuturor românilor. La 1918, poporul român a valorificat conjunctura internaţională favorabilă de la finele Primului Război Mondial, când mișcările de emancipare a popoarelor europene s-au conjugat cu victoria principiului naționalităților impus de președintele american Woodrow Wilson. 1 Decembrie 2018 a fost Ziua Naţională a României, dar și a noastră, a tuturor românilor. Cât despre ființa noastră, aceasta este încărcată de sacrificiul depus de strămoșii noștri pentru a-și apăra țara și pentru a construi o lume mai bună. Iar pentru acestea noi suntem datori țării în care ne-am născut și este timpul să învățăm să o prețuim la adevărata ei valoare.

Activităţile desfăşurate de elevii şi profesorii Liceului Teoretic ,,Gelu Voievod’’ Gilău şi a Şcolii Gimnaziale Someşu Rece în parteneriat cu Primăria Gilău, dedicate Centenarului Marii Uniri, s-au desfăşurat pe parcursul a trei zile prin: recitarea de poezii, interpretarea de cantece patriotice, depunerea de coroane, discurs istoric, expunerea de fotografie veche de acum 100 de ani şi exprimarea imaginaţiei creatoare prin desene, postere, colaje, confecţionarea de steguleţe tricolore (clasele P-IV) şi insigne aniversare.

Fundaţia World Vision Internaţional, a venit ȋn sprijinul Liceului Teoretic ,,Gelu voievod’’ Gilău şi al Şcolii Gimnaziale Someşu Rece, sponsorizând substanţial activităţile derulate cu prilejul Zilei Naţionale a Romaniei. Astfel s-au achiziţionat steguleţe tricolore pentru elevii claselor V-VIII, cartoane colorate şi lipici solid pentru clasele P-IV şi cocarde tricolor pentru cadrele didactice. Aceste materiale au constituit un real sprijin pentru desfăşurarea activităţiilor amintite mai sus.


Fundaţia World Vision Internaţional a sponsorizat şi Concursul regional cu participare naţională de creaţie plastică ,,Bucuriile Crăciunului’’, desfăşurat în perioada 11-14.12.2018. Fondurile primite au fost utilizate ȋn scopul inscripţionării CD-urilor cu ISBN şi a realizării diplomelor pentru elevii şi profesorii participanţi.

Conducerea Liceului Teoretic ,,Gelu Voievod’’ Gilău mulţumeşte elevilor, cadrelor didactice şi Fundaţiei World Vision Internaţional pentru implicarea ȋn proiectele mai sus menţionate.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, conducerea şcolii noastre doreşte cadrelor didactice, elevilor, părinţilor, colaboratorilor şi instituţiilor partenere MULTĂ SĂNĂTATE ŞI SĂRBĂTORI FERICITE ALĂTURI DE CEI DRAGI!

Director, prof. Ruxandra HULPE
Director adjunct, prof. Silvia SALANŢĂ

Mesajul nostru pentru Romania !